STALLENBOUW

STALLENINRICHTING

LANDBOUWLOODSEN

STALLENBOUW EN INRICHTING

Franckaert – De Munck is dé specialist in het bouwen van landbouwloodsen en stallenbouw en inrichting.

Als landbouwer hebt u vaak een aantal specifieke eisen en noden bij het bouwen van een nieuwe stal of loods. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid en wij bij Franckaert – De Munck helpen u bij het uitdenken en realiseren van uw project, van A tot Z. Onze specialiteit is de bouw van koestallen maar ook voor kippenstallen, varkensstallen, aardappelloodsen … kan u bij ons terecht. Waar nodig kunnen wij voor de inrichting samenwerken met gespecialiseerde firma’s. Zo hebt u maar 1 contactpersoon maar wel alle know-how.

Vaak weet u als landbouwer best wat u nodig hebt. Een open, half open of gesloten gebouw. Wij bij Franckaert – De Munck luisteren naar u en bouwen uw stallen of landbouwloods zoals u het wenst

Dakbedekking

Bij stallenbouw of de bouw van een landbouwloods werken we meestal met gegalvaniseerde constructiematerialen. Zo worden deze beter beschermd tegen corrosie en krijgen ze een mooier uitzicht.
Voor de dakbedekking wordt meestal geopteerd voor sandwich dakplatenal dan niet met lichtplaten in polycarbonaat. Sandwichpanelen komen er ook met dakpannenmotief.  Als 2de keus wordt er gekozen voor asbestvrije golfplaten, in de kleur van uw keuze. Afhankelijk van de grote van het gebouw worden lichtplaten voorzien. Andere mogelijkheden voor de dakbedekking zijn een plat dak in asfalt met als onderlaag een gegalvaniseerde steeldeck of nog een dakbedekking in PVC die steeds zorgt voor een mooiere afwerking.

Muren

Betonmuren zijn de meest voorkomende muren bij het bouwen van stallen en landbouwloodsen. De opbouw kan op 2 manieren: tussen de spanten geschoven of voor de kolommen geplaatst. De mogelijkheden naar uitzicht zijn bij betonmuren zeer uitgebreid. De meeste landbouwers kiezen voor grijze betonmuren of silex betonmuren maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Silex betonmuren hebben aan de buitenzijde grind ingewerkt.

Indien u het wenst kan aan de buitenzijde ook uw naam, logo of een andere afbeelding in de muur verwerkt worden.

Op de plannen worden openingen voor ramen, deuren en poorten voorzien en uiteraard wordt hiermee rekenening gehouden door de producent van betonmuren.

Stalinrichting – Binneninrichting

Naast de bouw van uw stallen, opslagplaats of loods kan u bij Franckaert – De Munck ook terecht voor de binneninrichting van uw landbouwloods. Zo kunnen we een mestkelder voorzien, boxen voor de dieren plaatsen, met gesloten hekkens of opendraaiende hekkens, eet- en drinkbakken plaatsen, silo’s leveren, hooizolder voorzien,  …

Buitenafwerking en poorten

Stallen en landbouwloodsen moeten goed en gemakkelijk afgesloten worden. Vaak gaat het om grote openingen die snel en effiënt bediend moeten kunnen worden. Franckaert – De Munck levert hiervoor zowel sectionaalpoorten als schuifpoorten. Om het gebouw af te sluiten met poorten hebt u de keuze tussen sectionaal poorten of schuifpoorten.

Schuifpoorten worden in ons eigen atelier vervaarigd, volledig op maat gemaakt. De eerste stap is het maken van een metalen kader die nadien bekleed wordt met bardageplaten in de kleur van uw keuze. In de poort kan een deur voorzien worden. De poort wordt door ons geleverd en geplaatst met het nodige schuifmechanisme.

Kiest u voor een sectionaalpoort? Ook deze kunnen we voorzien. Hiervoor werken we met een betrouwbare externe partner die de poort maakt op maat van uw gebouw en in de gewenste afwerking. Ook voor de plaatsing en het mechanisme, handmatig of elektrisch, kan u volledig vertrouwen op onze partner.

Voor de buitenafwerking wordt steeds vaker geopteerd voor spaceboarding. Dit oogt niet alleen mooi maar is ook ideaal voor een goede verluchting. Er wordt gewerkt met behandelde houten latten die in de kop of zijgevel worden gemonteerd.

Hebt u vragen? Hebt u een project gepland of denkt u er vaag over na? Twijfel niet en contacteer Franckaert – De Munck. Wij staan u bij met onze ervaring en advies!

REALISATIES

Bouw van aardbeienloods in Melsele, Oost-Vlaanderen
Bouw van opslagplaats voor landbouwvoertuigen in Melsele, Oost-Vlaanderen